مهمترین مسائل امنیت فناوری

تصویر پست
کسب و کار
  • 28 بهمن 1397
  • پسند
  • 0 دیدگاه

مهمترین مسائل امنیت فناوری

5 مورد از مهمترین مسائل امنیت فناوری اطلاعات در سال 2018

با توجه به پیشرفت های مداوم و سریع تکنولوژی، بروزرسانی منظم و پیوسته مهارت های فناوری اطلاعات جزء لاینفک ضروری هر کارشناس حرفه ای IT می باشد.در این راستا، پیشرفت در زمینه امنیت فناوری اطلاعات به دلیل ایجاد ابعاد جدیدی از سواستفاده های شبکه ای همواره ضرورت دارد.

به دلیل افزایش بی رویه مجرمان سایبری، شرکت ها نیاز به تقویت قوای دفاعی خود در مقابله با این جرم ها دارند. اگر یک شرکت در معرض حمله سایبری و سرقت داده ها قرار گیرد، عواقب بسیار سنگین و جبران ناپذیر برای شرکت و کارکنان آن به همراه خواهد داشت بطوریکه می تواند به نابودی کامل اعتبار شرکت به دلیل امهال در حفاظت از داده های مشتریان گردد.

با این حال، نمی توان به دلیل خطرات ناشی از طرف مجرمان سایبری، از بکارگیری تکنولوژی های جدید اجتناب نمود. تهدیدات جدید سایبری عموماً برپایه حمله های موفق قبلی شکل می گیرند و با مطالعه و برسی تهدیدات اخیر، می توان از بروز این حملات ناخواسته تا حد امکان جلوگیری به عمل آورد. در این بازی پیوسته موش و گربه ، هکرها در شناخت نقاط ضعیف شبکه ای و مکان هایی که دارای نظارت ضعیفی می باشند، قدرتمندتر می گردند. بهره برداری از این نقاط ضعف توسط هکرها در سال 2018 مطمئنا بیش از پیش نمود خواهد یافت. در اینجا پنج مورد از مهم ترین آسیب پذیری های سیستمی مورد بررسی قرار می گیرند.

1-آسیب پذیری BYOD

در گذشته تنها لپ تاپ کارفرمایان شرکت ها مجهز به سیستم های امنیتی در برابر حملات احتمالی هکرها بودند اما امروزه، به دلیل نیازهر شخص به ارتباطات تجاری توسط سیستم های شخصی خود، امنیت و محافظت از تبادل داده ها در برابر حملات سایبری به عنوان یک چالش بزرگ برای مسئولان دپارتمان های IT موجود در شرکت ها تبدیل گردیده است.

به طور خاص، افزایش آسیب پذیری دستگاه های آندرویدی در سال 2018 مشهود خواهد بود. هکرها توانایی خود را در  نفوذ به سیستم امنیتی فروشگاه Google Play با مقاصد خرابکارانه اثبات نموده اند. علیرغم این خطرات، کاربران با طی دوره آموزش مجازیCertified Information Systems Auditor  (CISA)، می توانند با بکارگیری موارد امنیتی تا حد امکان از بروز این حملات جلوگیری نمایند.

بعلاوه با شرکت در دوره های مجازی پیکربندی مایکروسافت ویندوز 10 (Windows 10 Configuring Windows Devices 70-697 exam)، کاربران به دانش مدیریتی تلفن همراهmobile device management  (MDM) و استفاده از Microsoft Intune به منظور مدیریت دستگاه های شخصی خود مجهز می گردند.

2-اینترنت

پنج سال پیش، اگر طرفداران امنیت اطلاعات، وجود یک عکس دیجیتال را به عنوان یک تهدید امنیتی برای سیستم ها می دانستند، ممکن بود به یک شخص پارانوئید که نیاز به مشاوره درمانی دارد متهم می شدند ! اما در حال حاضر با توجه به وجود دستگاههای بیشتر با قابلیت اتصال به اینترنت نسبت به گذشته، احتمال استراق سمع و فعالیت های جاسوسی یکی از مهم ترین دغدغه های دنیای اینترنت تبدیل شده است و لذا محافظت از اطلاعات کاربران به ویژه در موقعیت های حساس به یک امر اجتناب ناپذیر بدل شده است.

اگر چه نصب آخرین پچ های امنیتی، به منظور جلوگیری از نفوذ هکرها یک شرط الزامی برای امنیت سیستم ها تلقی می گردد اما به تنهایی کافی نمی باشد. ایجاد فایروال رول های پیشرفته برای مونیتورینگ و جلوگیری از ارتباطات غیر مجاز از دستگاه ها، گذراندن دوره های آموزش مجازی CompTIA Security+  و توانایی و سرعت عمل در استفاده از ابزارهای تحلیل ترافیک شبکه و اجرای ویژگی های فایروالی لازم نیز از ضروریات ایجاد امنیت بالا در سیستم ها به حساب می آید.

3-امنیت ابری(Cloud Security)

فضای ابری یک چالش عظیم برای جنایتکاران سایبری می باشد اما به دلیل ماهیت ذاتی محاسبات ابری(cloud computing)، نسل جدیدی از سوء استفاده های امنیتی با استفاده از این فضا میسر می گردد و یک کاربر متخصص امنیت اطلاعات، باید توانایی محافظت از اطلاعات شرکت از طریق فضاهای ابری را نیز دارا باشد. این وظیفه به هر حال احتمالاً یکی از مهم ترین بخش های شغلی یک متخصص امنیت اطلاعات می باشد.

مطالعه عمیق مدیریت Azure یا AWS (دو ابزار قدرتمند و با شاخص های امنیتی بالا) می تواند به متخصصان این حوزه در طراحی خدمات ابری(cloud services) کمک شایانی کند. دوره آموزش مجازی معماری Architecting Microsoft  Azure Solutions  به طور کامل مباحث امنیتی و مونیتورینگ سیستم ها را پوشش می دهد. در ضمن، دوره آموزش مجازی AWS: Essentials Technical نیز تمامی زمینه های ذکر شده را از دیدگاه شرکت آمازون پوشش می دهد که شامل گروه های امنیتی، ACL ها و مدیریت دسترسی و شناسایی هویت ها می باشد.

پس از گذراندن دوره های آموزشی فوق، قدم بعدی دریافت مدرک Certified Cloud Security Professional (CCSP)  به منظور اثبات شایستگی فرد در ایجاد سرویس های امنیتی ابری خواهد بود.

4- باج افزار(Ransomware)

باج افزار یکی از داغ ترین موضوعات جرم های سایبری اخیر بوده که خسارات بالایی (هزینه های میلیون دلاری) را به شرکت ها تحمیل کرده و شیوه های خلاقانه تر از حملات باج افزارها در سال 2018 محتمل می باشد. به منظور مقابله با این نوع حملات، فیلتر ینگ پیشرفته تر نامه های الکترونیکی و همچنین آموزش کاربران در شناسایی ایمیل های مشکوک بدون باز کردن نامه های الکترونیکی موثر می باشد.

براساس تجربه، بهترین نوع مبارزه در مقابل حملات هکرها، تبدیل شدن خود کاربر به یک هکر می باشد. دوره آموزشیEC-Council Certified Ethical Hacker  کاربران را در شناسایی مسیرهای نفوذهکرها و نحوه ایجاد صفحات جعلی به ظاهر قانونی توسط آنها توانمند نموده تا کاربران با تشخیص به موقع و جلوگیری از این نوع حملات از بروز یک فاجعه پیشگیری نمایند.

5-VIP Spoofware

یکی دیگر از روش های کلاهبرداری مالی، متد VIP Spoofware می باشد که در سال 2018 بسیار فراگیر خواهد شد. هکرها با ساخت و پنهان سازی ایمیل های جعلی در  داخل منابع مهم شرکت سبب فریب کاربران می گردند. به احتمال قوی جانشین مدیریت شرکت نياز به انتقال يک ميليون دلار پول به جزاير کيمن ندارد! آموزش درست کارکنان نقش مهمی در خنثی کردن این نوع حمله های سایبری ایفا می نماید، هرچند ایمن سازی سرورهای ارسال و دریافت، توانایی جلوگیری از حملات VIP Spoofware را قبل از ورود به سیستم های شبکه ای شرکت امکان پذیر می سازد.

درحالیکه پیشی گرفتن از حملات سایبری و عملیات خرابکارانه در فضای سایبری به نظر غیرممکن می آید ، اما با آموزش های به روز، گواهینامه های معتبر و تسهیلات پیشرفته،آموزش های صحیح و ابزارهای مناسب ، متخصصان آی تی قادر به مدیریت سرور ها و غلبه بر چالش های امنیتی داده ها می باشند.

منبع : arjang.ac.ir


0 دیدگاه

برای ارسال دیدگاه باید کاربر سایت باشید
ارسال دیدگاه